Verblijven in de Luberon

We verblijven in onze luxe villa in Saint-Saturnin-lès-Apt, waar we zelf ook 9 jaar gewoond hebben. Er zijn 3 sfeervolle slaapkamers met comfortabele bedden, te delen met een room mate. Er is een ruime gemeenschappelijke bad- & douchekamer met 2 lavabo’s.
Ons gezellige huis is gelegen in La Plaine de Sylla, tussen de authentieke dorpjes Roussillon en Saint-Saturnin-lès-Apt. Onze mooie villa ligt op een bebost terrein (met groene en witte eiken) van 3.000 m² met veel schaduwrijke plekjes waar je in stilte een boek kan lezen of je even kan terugtrekken, …
In de tuin geniet je van het zwembad, een zonneterras en een groot overdekt terras.
Het zwembad is geopend van midden mei tot begin oktober. Het gebruik van het zwembad is afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook hier volgen we het ritme van de natuur.
Goede uitvalsbasis om de pittoreske dorpen van de Luberon, de regio rond de Mont Ventoux, de Provençaalse steden Aix-en-Provence, Avignon, St-Remy-de-Provence en Marseille … te gaan verkennen. Meer info en foto’s vinden jullie op : http://huishurenluberon.wixsite.com/provence

De Luberon vallei : de prachtigste regio van de Provence.

Naar mijn bescheiden mening is de Luberon één van de mooiste gebieden van Zuid-Frankrijk. Onze regio, met ongeveer 300 dagen zon per jaar, laat in het voor- en najaar een andere charme zien. Elk jaargetijde heeft zijn typische trekjes. In de lente zie je een grote variatie aan bloemen en mooie bloesems aan de bomen en in de herfst verkleuren de wijngaarden en bossen in prachtige bruin-, geel- en roodtinten en dit alles onder een azuurblauwe lucht. Onze streek heeft, naar men beweert, de zuiverste lucht van Europa.

De Luberon is door de Unesco geklasseerd als natuurreservaat om zijn rijke fauna en flora. Dit 120.000 ha grote Parc Naturel Régional (sinds 1977) strekt zich deels uit tot in de Haute-Provence. Het kalksteengebergte, met een lengte van 65 kilometer, loopt van Cavaillon oostwaarts naar Manosque. We kunnen enkel het gebergte oversteken door het Lourmarin dal, dat de ‘Petit Luberon’ scheidt van de ‘Grand Luberon’. De Mourre-Nègre (1125 meter) is het hoogste punt van de Luberon. Van de top heb je uitzicht op Digne, Mont Lure en het dal van de Durance, het stuwmeer bij Apt, l’Etang de Berre en de Mont Ventoux.

Dit ongerepte gebied is bij uitstek geschikt om in te wandelen en te fietsen.

Het bezit een mooi netwerk van wandelroutes, waaronder drie GR’s (nummer 4, 6 en 9). Door het Parc Régional loopt een fietsroute van ongeveer tweehonderd kilometer uitgestippeld via rustige weggetjes over Cavaillon-Apt-Forcalquier. Toeristisch gezien is de regio groter dan het massief en worden ook de dorpen van de Monts de Vaucluse, zoals Roussillon en Gordes, tot de Luberon gerekend. Aan oude dorpjes geen gebrek : Saint-Saturnin-lès-Apt, Oppède-le-Vieux, Ménerbes, Lacoste, Bonnieux, Joucas, Lourmarin, Saignon, Caseneuve, Roussillon, Joucas, Gordes, Goult, … elk met hun eigen karakter. De regio is ideaal gelegen om de streek rond de Mont Ventoux, Orange, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille te verkennen. Op ongeveer 1 uur rijden ben je in de Camargue of aan de Middellandse Zee. Verder weg ontdek je de Gorges du Verdon, de Alpen, …

Wie Luberon (Provence) zegt, denkt meteen ook aan de heerlijke Provençaalse keuken. Dagverse producten vind je op de typische markten in de Luberon. De Provençalen nemen meestal een uitgebreide apéro met pastis en toastjes met tapenades (olijven, aubergines, ansjovis). De voorgerechten variëren van salade de chèvre chaud, ratatouille tot meloen met porto, de hoofdgerechten gaan van eend, lam tot vis, en als afsluiter heb je de keuze uit verschillende soorten kaas. Een goede maaltijd wordt meestal afgesloten met een petit café. Bij de maaltijden krijg je altijd een karaf water en voor de wijnen biedt de wijnkaart je een uitgebreide keuze.

Dit gebied is de ideale wandelstreek die je doet wegdromen
onder het Provençaalse zonnetje en je even afstand doet nemen
van je dagelijkse leven.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close