Wie zijn we ?

‘ Ervaar de kracht van natuur en herontdek jezelf ! ‘

Steven De Winter : Ik ben 53 jaar en bezieler van Herbronnen-in-de-Provence.be en Stiltewandelingen.be , tevens jullie gids/begeleider tijdens de Wandel/Rust-Vakanties in de Luberon, Provence, Zuid-Frankrijk en de Stiltewandelingen in Vlaanderen.

Afgestudeerd als professionele ‘Toerist’ aan de hogeschool Coloma in Mechelen wou ik de wereld zien. Prachtige en leerrijke reizen heb ik mogen maken. Van het pure Nieuw-Zeeland, Australië, Sulawesi, Java, Bali, Lombok, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jordanië, Zuid-Afrika, Bahamas, Caraïben, West-Amerika, Argentinië, tot het ijzig mooie Antarctica.

Al deze mooie ervaringen hebben me doen beseffen dat er meer is dan een leven in België en zonder een echt plan vertrokken mijn ex-partner Lies en ik in 2003 naar de zonnige Provence. Na 9 mooie en succesvolle jaren in de Luberon beslisten we om terug te gaan naar België, naar onze familie en vrienden. Back to the roots. Na enige tijd kwam ik erachter dat het versnelde leven in België niet meer goed werkte voor mij. Het werd me teveel en na 3 jaar heeft het ritme mij geveld en me doen inzien dat het terug anders moest …

Tijdens een wandeldagtocht in de Luberon met een goede vriend raakte ik geïnspireerd. Ik zag het ‘concept‘ ineens helder voor me en alles viel op zijn plek. En zo is Herbronnen-in-de-Provence.be ontstaan.
Naast de retreats in de Provence (Frankrijk) organiseer ik ook ochtend- avondstiltewandelingen, yoga stiltewandelingen, workshops en meerdaagse retraites (België, Nederland en Frankrijk).

Via een vriendin ben ik mij ook gaan interesseren in spiritualiteit. Tijdens mijn zoektocht ontmoette ik veel mooie mensen en leerde ik over yoga, massage, osteopathie, mediumschap, sjamanisme, coaching etc. Ook heb ik inmiddels veel interessante workshops, cursussen en opleidingen gevolgd :
 ° Ontdek de spirit in jezelf
 ° Ontmoet je gidsen
 ° Mediumschap voor beginners
 ° Aura lezen
 ° Meditatieweekend
 ° Basistechnieken coaching, Open Mind in Gent (B)
 ° Outdoor Life Coaching / Wandelcoaching, Atma in Amersfoort (NL)

Ik sta stevig met mijn voeten op de grond en combineer dit met een grote interesse voor het spirituele.

Els : Ik ben 56 jaar en als levenspartner van Steven ben ik recent mede retreat host.

Als gepassioneerde natuurliefhebber met een grote behoefte aan rust en stilte voel ik mij helemaal thuis in de prachtige Luberon. Ik hou enorm van de sfeer die er hangt, van de authenticiteit van de dorpjes en de grote verscheidenheid in de natuur. De puurheid in deze streek verwarmt mijn hart. In de Provence heb ik iedere dag een vakantiegevoel.
Ik haal veel kracht uit kleine dingen en genietmomentjes in de natuur, die bezorgen mij een groot geluksgevoel.

Mijn creativiteit wordt in ’t zuiden geprikkeld, ik hou ervan om met vondsten uit de natuur iets moois te maken of ze een mooi plekje te geven in onze tuin.

Meditaties brengen me rust in mijn hoofd en lijf. Ik wandel enorm graag en zeker ook in mijn eentje in stilte. Dat is voor mij pure meditatie, dicht bij mezelf zijn en dankbaar zijn voor zoveel moois rondom mij.
Ik ben leergierig, lees graag en hou van inspirerende workshops, lezingen en cursussen.

Ik vind het boeiend en verrijkend om samen met Steven onze retreaters te ontvangen en een warm thuisgevoel te geven, hen te laten genieten van de huiselijke sfeer in ons (t)huis.

Onze gasten kunnen na hun wandeling bij mij terecht voor een deugddoende rug- en schouder massage of voor een ontspannend en verkwikkend ‘voetenritueel’ met kwalitatieve producten. Leuk toch om je rug of je voeten te laten verwennen na een dagtocht. Dit brengt niet alleen hen maar ook mezelf veel rust en ontspanning.

Steven en ik zijn een goeie tandem en prima op mekaar ingesteld. Terwijl hij mediteert met de retreaters of hen de rust van de veelzijdige natuur laat ontdekken en voelen, ga ik naar de bakker of bereid ik wat lekkers om hen ook op culinair vlak te laten genieten.   

Heerlijke zuiderse geuren en kleuren maken ons blij en net daarom verwerken we ze graag in onze gerechten. Home made en lokale producten krijgen onze voorkeur.

Van harte welkom!

Tot binnenkort, à bientôt,
Els & Steven

Ons motto en dat van vele Provençalen :
Doucement le matin et pas trop vite l’après-midi’.

Puur zijn …
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close