Stiltewandeling en meditatie in de Provence

Je hoofd herbronnen met een stiltewandeling in de Provence

Laat deze mooie kans om jezelf te herbronnen dan niet aan je voorbijgaan en neem contact op met Steven De Winter. Hij organiseert jaarlijks een twaaftal retraites of ‘retreats’ in de buik van de Provence. In de lente en de zomer respectievelijk een lente-, bloemen- en lavendelretreat, het najaar leent zich perfect voor het Indian Summer-retreat. Gedurende een periode van vijf of zeven dagen en nachten logeer je in zijn gezellig ingerichte huis in Saint-Saturnin-lès-Apt, midden in de prachtige Luberon-vallei. Dat bevat drie sfeervolle slaapkamers met comfortabele bedden, die je kan delen met een ‘room mate’, én een ruime gemeenschappelijke bad-douchekamer met twee lavabo’s. Dankzij de feeërieke tuin met veel rustgevende plekjes, het verwarmd zwembad, de charmante gastenkamers, gezonde maaltijden en de liefdevolle gastvrijheid van Steven voel je jezelf er onmiddellijk thuis.  

Spiritueel kwartet: stiltewandelingen, basismeditaties, yoga en indrukwekkende natuur

Tijdens de dag neemt Steven je mee op sleeptouw in een regio die hij door en door kent. Hij laat je genieten van stiltewandelingen, die hij combineert met aromatherapie, basismeditaties (bodyscan, ademhalingsoefeningen, mindfulness, visualisatie, relaxatie,…) en de indrukwekkende natuur.  Wie dat wil, kan ook deelnemen aan de yogasessies. Die zijn in handen van ervaren yogadocentes. De yogaretreats baseren zich op de hatha yoga en de vijf basischakra’s. Geen zweverige hoogstandjes, maar lekker met je voeten op de aarde en een hoofd dat zalig leeg loopt. Ervaar de kracht van de natuur en herbron jezelf… ga voor pure zen!

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of yoga. Een gezonde fysieke conditie voor de wandelingen volstaat. De dagtochten nemen vier tot vijf uur in beslag, met voldoende rustpauzes. Als je dit aankan, ben je bij mij op de juiste plek en geniet je er volop van. Ik werk met kleine groepjes van twee tot zes personen.

Tijdens enkele welbepaalde retreats worden er ook massages aangeboden, zoals relaxatie- en hot stone massages, Lomi Lomi Samudra en handreflexologie.

Met de retraites richt Steven zich tot geïnteresseerden in Vlaanderen en Nederland. De begeleiding verloopt volledig in het Nederlands. 

Stiltewandelingen in eigen land

Vind je in eerste instantie de stap naar de Provence toch wat te groot?

Geen probleem, want Steven leidt op zaterdag- en zondagvoormiddag ook stiltewandelingen in Vlaanderen en Brussel (Schilde, Brasschaat, Zoersel, Jette, Malle,…). Voor een groep van 20 tot 25 personen stippelt hij avontuurlijke wandelingen uit, die iedereen met een goede basisconditie perfect aankan. De belangstelling voor deze wandelingen nam de laatste maanden enorm toe, wat nogmaals wijst op de hoge nood om tot rust te komen in de natuur en de groeiende honger naar bewustwording. Intussen boeken trouwens ook bedrijven een stiltewandeling bij Steven als teambuilding-activiteit. 

Wil jij ook zo snel mogelijk meer rust in je hoofd? Neem dan contact op met mij voor meer info!

   

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close